friluft.jpg

Friluftslivets uke 2023

Friluftslivets uke 2023 i Sarpsborg. Alle arrangementene er selvsagt helt gratis å være med. Bl annet blir det: Speiderleir og Friluftsgudstjeneste i Landeparken, Sopptur med kurs til Agnalt skole, gjeddefestival på Furuholmen, Familedag med bl. annet skyteaktiviteter ved Oppsjø, Speideraktiviteter med bl annet fisking i Landeparken, teste ut kajakk eller kaninhopping? Vi holder også Skattkammeret og så treffes til ALLIDRETTSDAG, i Dumpa lørdag 9 sept. Her vil det komme minst 20 Idrettslag for å vise deg sin idrett. Alle kan teste, og det blir medaljer til alle barn som deltar.

FRILUFTSLIVETS UKE 2023 

TRYKK HER FOR PROGRAM      

Friluftslivets uke 2023 3-9 sept. Koordineres av Sarpsborg Idrettsråd med god støtte av Sarpsborg kommune og en rekke lag og foreninger i Sarpsborg.

Alle arrangementer er gratis!

Fre-Lør-søn: Speiderleir i Landeparken:  De fleste speidergruppene I Sarpsborg  har leir i Landeparken hele helgen. De tilbyr varierte speideraktiviteter. Speiding er en flott aktivitet.

Søndag 3.sept.  

Kl. 11.00 Friluftsgudstjeneste Landeparken
Speiderne i byen vil være tilstede. Det vil bli satt ut noen krakker, men det kan være lurt å ta med egne stoler. Speiderne bidrar.

Kl 12-15.00 Friluftlivets dag i Landeparken: Uka åpnes. Parken fylles med aktiviter og informasjon. Her blir det "gullgraving" med Geologiforeningen, besøk speiderleieren, kaninhopping, fisking fra brygga, førstehjelp med Norsk Folkehjelp, grill din egen mat, bli kjent med pilegrimsfelleskapet, DNT, eller test orientering osv. DNT Nedre Glomma: I år legger vi Kom deg ut-dagen til Sarpsborg idrettsråd sitt arrangement ved Tunevannet på friluftslivetsdag. Her er vi sammen med mange av kommunens andre foreninger og garantert aktiviteter for alle. Kom og test vår natursti, eller grill pølser med egenspikket pølsepinne. Vi deler ut pølser fra Gilde som du kan grille ved vårt bål, så langt lageret rekker.

Lørdag og søndag 2-3 sept. På Furuholmen, Varteig: Her vil det gjennom hele helgen arrangeres Gjeddefestival ! Fiskere fra hele landet, samles og fisker etter storgjedda. Furuholmen holder åpen sin vakre kafe, Vedtørka åpen for alle. Kan garantere at det taes store og mange gjedder. Bli kjent med et flott historisk  lenseanlegg fra den tiden hvor tømmerfløting var svært viktig for Sarpsborg.

 

Tirsdag 5 september kl. 17:30-20:00 i Landeparken :Speider- og friluftslivsaktiviteter
Velkommen til speideraktiviteter i Landeparken med natursti, tauleker, grilling og spikking. Det blir kanopadling, fisking og mye mer. Bli kjent med speiderne og se hva de kan tilby av fritidsaktiviteter Ansvarlig: Alle speidergruppene/avdelingene i Sarpsborg

Onsdag 6 september kl. 17:00 : Soppkurs og sopptur – Agnalt skole
Frammøte ved Analt skole for litt teori om ulike sopparter og hvilke sopper som er sikre og trygge. Deretter går vi på sopptur. Varighet ca. 3 timer. Ta med kniv og soppkurv.      Ansvarlig: Fredrikstad Soppforening v/Gerd Olsen

 

Onsdag 6. september kl. 17:30 – 20:30 :

FRILUFTSLIVETS DAG PÅ OPPSJØ
Onsdag 7. september  er det Åpen dag på Oppsjø.
Skjeberg OJFF er en aktiv forening innen jakt, fiske og friluftsliv.
Denne kvelden ønsker gruppene å vise frem sine aktiviteter. Dette er en flott anledning til å bli kjent med anlegget til foreningen og aktivitetene vi tilbyr til både voksne og ungdom/barn. Det er mulighet til å prøve luftgeværskyting og leirdueskyting i trygge omgivelser med våre instruktører, samt mulighet til å gå natursti.
Det blir også demo av foreningens drone som ble brukt til å "Redde rådyrkalvene" før slåtten i juni.
Servering 🌽🍔🍲☕️
VELKOMMEN TIL OPPSJØ

 

Torsdag 7.sept kl 12-19: Kirkens Bymisjon har åpent i sitt «Skattkammeret». Kom til lokalene ved Sarpsborg stadion, og se hva Bymisjon har av fritidsutstyr gratis til utlån! Hvorfor kjøpe, når man låne og teste helt gratis.  Stort utvalg av telt, hengekøyer, fiskestenger, Goretex-tursko og masse annet for dere som har lyst til å teste friluftsaktiviteter. Ved event spm, ring Fabian Andersen mob 91603077. Ansvarlig er Kirkens Bymisjon, Sarpsborg

TORSDAG 7. SEPTEMBER 2023 KL. 17:00–19:00.På vandring med Pil & Grim - En spennende pilegrimsvandring for barn
Borgleden Pilegrimssenter og Borgarsyssel Museum markerer Friluftslivets uke og Kulturminnedagene og inviterer til en vandring fra Hafslund kirke til Borgarsyssel Museum.
Sammen med Pil & Grim går vi 1000-årsstien. Underveis treffer vi spennende personer som forteller om gamle dager.
Praktisk informasjon:
Vandringen starter ved Hafslund Kunnskapspark, Statsminister Torps vei 1A, 1738 Borgenhaugen. Sørlie bygg har raust gitt oss lov til å parkere på deres parkeringsplass. Turen til Borgarsyssel Museum er på ca 2 km og vi regner med å bruke ca 1-1,5 time inkludert stopp underveis.
Voksne er hjertelig velkommen til å gå sammen med oss, men du henter kun ut billett til barna som skal være med.
Vandringen passer for barn i barneskolealder.

Lør 9. sept kl 12-14.30 ALLIDRETTSDAGEN i Dumpa 

Endelig kan vi igjen arrangere den tradisjonelle ALLIDRETTSDAGEN, hvor mange av våre idrettslag viser fram sin idrett. her kan du teste litt, og se om dette kan være noe for deg eller ditt barn. Her kan du teste håndball, ishockey, se på Modellfly, prøve bueskyting, bryting, vektløfting, fotball,Friidrett pluss mye mer.Felles oppvarming ved Evolution, kiosksalg ved Tveter HK. Medaljer til alle barn. Bare til å møte opp, alle aktivitetter vil være i Dumpa, ved Sarpsborg stadion

Ansvarlig er Sarpsborg Idrettsråd