tn_dumpa-006.jpg

Møteplass Dumpa

Møteplass Dumpa:

Vi fortsetter å utvikle «Møteplass Dumpa». Store planer om å utvikle hele området rundt stadion, det som på folkemunne er kjent som Dumpa. Vi har fortsetter å søke om midler sånn at området skal bli et ettertraktet område med utallige nærmiljøanlegg som skal ligge til rette for alle, om det er idrettslag eller uorganiserte grupper som vil benytte dette flotte området. Nå har vi bygget cricket-pitch, vi har satt opp treningsapparater, vi har akebakke tom. på sommeren, bueskytterbane, joggeløyper, bord har blitt plassert ut. Det siste vi nå har bygget, er en hinderløype. I prosjektet har vi et godt samarbeid med Sarpsborg Bandyklubb og Kirkens Bymisjon i de gamle brakkene som Sarpsborg 08 holdt til i for flere år siden. Disse har vi i idrettsrådet overtatt.

Sarpsborg Bandyklubb har fått seg eget klubbrom, mens deler av lokalene har blitt til "Skattkammeret", hvor Kirkens Bymisjon gratis leier ut idretts-og friluftslivsutstyr.

DUMPA Aktivitetspark og møteplass.

Ståa pr. okt-21

Anlegg og investeringer, finansiert av våre midler, eller ved hjelp av BUF-dir midler. Fikk 2,1 millioner som skulle brukes over tre år. Disse midlene skal vi nå levere sluttrapport på, jan 22.

  1. Etter vårt initiativ, overtok vi de gamle kondemnable brakkene, som kommunen skulle kaste. Så involverte vi Kirkens Bymisjon, og Sarpsborg Bandyklubb som samarbeidspartnere. Brakkene ble helt ombygd av arbeidsgruppa til KB, "I jobb" som består av herlige folk med utfordringer innen rus og/eller psykisk helse .
  2. Ble sammenbygd, sånn at vi da hadde gode brakker som straks ble tatt i bruk: Skattkammeret, driftes av Kirkens Bymisjon, Sarpsborg. Bandyklubben fikk seg flott klubbhus, med nytt kjøkken og stor og fin kiosk. Og vi i SIR fikk et sted å invitere til en sosial møteplass med gratis mat/drikke. Brakkene lånes ut helt gratis fra oss.
  3. Vi bygde Cricketpitch, Østfolds eneste. Borg Cricketlag ble opprettet med midler fra oss. Lever i beste velgående, men er slått sammen med en Osloklubb.
  4. Vi investerte i 4 treningsapparater , som er i bruk daglig av både unge og voksne
  5. Vi anla en joggeløype på ca 1,3 km. (Også en løype som er tilrettelagt de med nedsatt funksjonshemming)
  6. Gjennom Fosby-fondet fikk vi midler til å sette opp en gapahuk, for de som bruker skateparken.
  7. Vi bygde opp en Volleyballbane
  8. Vi bygde en Hinderløype, kommunens eneste.
  9. Vi anla en Bocciabane, tilrettelagt for de eldste. Denne brukes hver uke av bl a støttegruppa til Sarpsborg 08.
  10. Helårs plast-akebakke har vi påtatt oss ansvaret for, selv om den eies egentlig av SIL Frisport. Gjennomgikk en stor rehabilitering for et par år siden, finansiert av oss. (Lysløypegjengen utførte)
  11. Innkjøp av bord og sitteplasser, og anlagt et område med 4 bord, og grillplass.
  12. Snøproduksjon i vinter! Vi fikk Trøsken til å produsere kunstsnø i tre døgn her nede, kom med preppe-maskiner og var åpne løyper for alle i flere uker. Her fikk vi hjelp av bl annet brannvesenet, ang tilgang til nødvendig vann. NRK var her og lagde flere saker på tiltaket, pluss at Skiforbundet laget en hovedsak.
  13. Til bruk på BETONGEN, som står ubrukt hele sommeren har vi kjøpt inn mye flyttbart utstyr som frisbeestativer, fotballmål, basketballstativer, airtrack, smashball, elementer for BMX-sykling. Videre har vi de to siste årene hatt plassert minigolfbaner og innebandyvant hele sommeren, ALLTID tilgjengelig. Her har vi, pga covid ikke fått ha åpent som vi hadde håpet. Vi har klart å gjennomføre en del, med hjelp av idrettslag og vaktselskaper som har hjulpet oss, sånn at vi til tider klaret å holde det åpent.

Hvilke aktiviteter har vi gjennomført, og fortsatt utvider.

  1. Vinteren 19, hadde Skattkammeret flest utlån av skøyter og vinteridrettsutstyr av alle Skattkammerne i Norge! Dette tok jo brått slutt i mars-20. Nå har de åpent stort sett hver dag, med frivillige. Utvalget utvides nesten hver uke, og har blitt svært godt mottatt. Alt er gratis, selvsagt! Har åpent nesten hver dag, hele året.
  2. Hver torsdag ettermiddag fra 14-17 har det som kalles LØKKIS, hvor barn, unge er velkomne inn, til mat, drikke og delta på aktiviteter. Her kan de spille brettspill, være på isen med lånt utstyr. Godt ivaretatt av frivillige, pluss at vi har betalt idrettslag for å delta som instruktører.
  3. Tirsdager kalles Kalnes-tirsdagen, hvor idrettselever fra Kalnes vgs kommer og trener på å være instruktører overfor elever fra i utg punktet Kruseløkka u.skole. Dette skal utvides til flere skoler. Dette er en aktivitet i et stort pilotprosjekt som heter «Idrettselever som samfunnsbyggere» Utrolig bra prosjekt hvor vi er tungt med, hvor elevene bl annet kan få ta de grunnleggende kurs innen idrett, i skoletiden.
  4. Vi er også med på et samarbeidsprosjekt med kommunens frivillighetssentral. Her skal vi stille lokaler tilgjengelig for å bygge opp «Skogens menn Dumpa». Vi håper at det etterhvert skal komme en gruppe menn hit til fast tid hver uke, og oppleve et godt sosialt felleskap, pluss at de kan bidra med nyttig hjelp for vedlikehold og små byggeprosjekter.
  5. Hvert år arrangerer vi AKTIVITETSDAGER for St.Marie lærings-senter. I år hadde de mat-gruppe også sånn at det kunne bli god mat. Alt av utstyr skaffer vi.
  6. Hvert år inviterer vi til GRATISKAMP med Sarpsborg 08. I år er det kampen mellom 08-VIF den 28 oktober som er valgt ut. Her er 150 billetter under tak, reservert. Innbydelse er sendt ut til de som jobber med inkludering, eller de som har kontakt med grupper som ikke vanligvis har økonomi til å gå på kamp. Da skaffer vi også supporterutstyr som de får gratis. Dette er inkludering av beste merke. Hvor de opplever et felleskap med 5000 andre gærne sarpinger!
  7. Videre har vi gitt midler til Sarpsborg 08, fra et stort NIF-drevet prosjekt som kalles AKTIVE LOKALSAMFUNN. Her skal 08 bidra inn mot skoler, og her er det i første rekke Kruseløkka Ungdomsskole som skal få en engasjert klubb i nærmiljøet. Dette håper vi kan skape inspirasjon, sånn at flere lokale nærmiljøer kan inkluderes i ordningen. Vi tenker da på Tune IL på Grålum, og kanskje klubbene som ligger i området rundt Sandbakken Skole. Både politikere, rektorer og kommunalt ansatte var med på en busstur vi inviterte til. Da dro vi til Drammen, hvor kommune har gått inn med store midler for å skape AKTIVE LOKALSAMFUNN.
  8. I gåavstand fra Dumpa ligger også Alvimhaugen skole. I mange år har vi betalt idrettslag, for å kunne arrangere ukentlige aktiviteter på skolen, direkte etter skoletid. Dette fortsetter nå utover vinteren-21. her er både Greåker IBK, Tindlund IF og FK Sparta med. Skolen fikk også den ærefulle Benjaminprisen i 2019, og vi vet at idrettslagene skal ha en stor ære for at prisen til slutt ble tildelt skolen.

Prosjektet har egen facebookside som heter «Dumpa Aktivitetspark Sarpsborg». Besøksadresse er : Haftor Jonssonsgate 19, 1725 Sarpsborg.