Illustrasjonsbilde av aktivitet i Nordre Follo
Illustrasjonsbilde av aktivitet i Nordre Follo

Forskrift om forebygging av koronasmitte i Nordre Follo kommune

Nordre Follo kommune vedtok 30. september forskrift om forebygging av koronasmitte.

  • 1 Kollektivreiser

Når det ikke er mulig å holde en meters avstand til medreisende skal reisende i kollektivtransporten bruke munnbind. Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller personer som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

  • 2 Forbud mot arrangementer med flere enn 50 deltakere innendørs uten fast seteplassering.

Det er ikke tillatt å gjennomføre arrangementer med flere enn 50 deltakere til stede samtidig når arrangementet er innendørs og det ikke er fast seteplassering. For øvrig gjelder forskrift av 27.03.2020 nr. 470 om smitteverntiltak mv. ved koronautbruddet (covid-19-forskriften) § 13.

  1. Forskriften trer i kraft 01.10.20 kl. 12.
  1. Det gjøres en ny vurdering av forskriften 15. oktober 2020.

Til § 2 Ifølge nasjonale bestemmelser er det inntil videre ikke tillatt å gjennomføre arrangementer på offentlig sted med flere enn 200 personer til stede samtidig. I Nordre Follo kommune er det i tillegg innført et midlertidig forbud mot innendørs arrangementer med mer enn 50 deltakere der det ikke er fast sitteplass. Med fast seteplassering menes at den enkelte person blir anvist en sitteplass som skal benyttes under hele arrangementet. Det er ikke et krav om at setet er tildelt på forhånd gjennom reservering, nummerte plasser el.l., og plasstildeling på stedet er derfor tilstrekkelig. Forbudet gjelder fra 1.oktber kl.12.00 og vil bli vurdert på nytt 15.oktober. Utendørsarrangementer og arrangementer innendørs med fast seteplassering kan ha inntil 200 deltakere.

Samtidig kan vi glede oss over regjeringens pressekonferanse hvor det lempes på tiltakene med en forsiktig gjenåpning av breddeidretten. Kommunene har frist til 12. oktober med å forberede og vurdere situasjonen lokalt. I kommuner med økt smitte og lokale utbrudd kan det vurderes om gjenåpningen av breddeidretten og kontakttrening for voksne skal utsettes til smitten er under kontroll.

 

Idrettsrådet har fått opplyst fra kommunen at vedtaket om faste plasser gjelder gjester som oppsøker et arrangement. Det betyr at det f.eks. på en håndballkamp kan være 200 tilskuere, men de må da få tildelt en fast plass og være der. Dette må arrangøren sikre etterlevelse av.

Se kommunens hjemmeside for mer informasjon https://www.nordrefollo.kommune.no/informasjon-om-koronavirus/