Logo Bergen kommune.png

Vestland Barnefamiliepanel

LANSERINGSMØTE PÅ NETT MANDAG 28. NOVEMBER KL. 09 15 TIL 11 00 FOR VESTLAND BARNEFAMILIEPANEL.

Vestland fylkeskommune og Bergen kommune inviterer til et nettmøte om to nye rapporter fra Vestland barnefamiliepanel med data fra 2022:

  • Rapport nr. 6: Barn og unge i Vestland: Faste organiserte aktiviteter 2022
  • Rapport nr. 7: Barn og unge i Vestland; Publikumsaktiviteter 2022

 

Inviterte er dere som jobber med fritidstilbud til barn og unge, eller med å sikre barn og unge en god oppvekst. Dere kan være kommunale eller i organisasjoner, lag og institusjoner, eller jobbe med folkehelse.

 

Påmelding: https://vlfk.pameldingssystem.no/lanseringsmote-vestland-barnefamiliepanel

 

Videresend gjerne invitasjonen til aktuelle i deres egen organisasjon eller til partnere.

 

Barnefamiliepanelet er en stor gjentagende undersøkelse om barn og unges deltagelse på 60 ulike kultur-, idretts-, frilufts- og andre fritidsaktiviteter, kombinert med data om familiens utdanning, inntekt og interesser. I mai 2022 gikk en invitasjon til husstander med barn mellom 3 og 17 år folkeregisteret i Bergen eller Vestland. 11 851 familier (18,6%) gjennomførte undersøkelsen.

 

Byråd i Bergen Eduardo Andersen (Ap) sier:

«Bergen skal være en aktiv, sunn og inkluderende by. Forskning viser at barn og unge som deltar i organiserte fritidsaktiviteter ofte er bedre rustet i møte med utfordringer, samtidig som de opplever økt trivsel. Deltakelse hindrer også utenforskap. Men familiens resurser har betydning for hvem som er med og hvem som faller utenfor. Panelet viser en gledelig endring etter koronapandemien: Flere barn og unge er deltakende nå enn i 2019. Det skal vi bygge videre på».

 

Utvalgsleder Stian Davies (Ap) sier:

«Vi er glade for at vi kan rulle ut barnefamiliepanelet til heile Vestland. Det gir detaljert kunnskap om barn og unge sin fritidsbruk. Dette kan gi oss et veldig godt grunnlag for god politikkutforming om oppvekstvilkår for barn og unge i regionen. Vi håper at arbeid med barnefamiliepanelet kan vera eit viktig samarbeidsarena for kommunane og sivilsamfunnet til å utvikle eit variert tilbod som inkluderer flest mogleg.»

 

Møtet har følgende innhold:

  • Utvalsleiar Stian Davies fra Vestland fylkeskommune: Hva betyr kunnskapen for Vestland fylkeskommune.
  • Byråd Eduardo Andersen i Bergen: Hva betyr kunnskapen for Bergen kommune.
  • Seksjonssjef William Hazell i Bergen kommune gjennomgår rapportenes hovedfunn.
  • Spørsmål og innspill.
  • Veien videre: Hva skal analyseres videre og hvordan.

 

Rapportene kommer noen dager før møte på: www.Bergen.kommune.no/barnefamiliepanelet og på www.vestlandfylke.no/statistikk-kart-og-analyse/barnefamiliepanelet-2022/. Nettsidene har annen informasjon og vil brukes til nyheter videre.

 

Vestland fylkeskommune har bidratt til gjennomføring, folkehelsekoordinatorene i fylkets 43 kommuner har gjort undersøkelsen kjent i sine befolkinger og Bergen kommune drifter panelet.

 

Påmelding: https://vlfk.pameldingssystem.no/lanseringsmote-vestland-barnefamiliepanel

Alle påmelde får tilsendt kalenderinvitasjon på e-post dagen før kurset med lenke til innlogging via Teams.

 

Med vennlig hilsen

William Hazell

Seksjonssjef kulturanalyse

Byrådsavdeling for kultur, sosial og inkluding

Bergen kommune

Tf + 47 926 49 825