innstilling.png

Innspill til kommunedirektørens forslag

I innstillingen fra rådmannen (18.1.23) kommer det fram at det anbefales et nedskalert alternativ (alternativ 0) av MIS. I forhold til bestillingen fra politikerne mangler det i dette alternativet: styrkerom, opplæringsbasseng og klatrehall. I dette alternativet er det også fjernet andre fasiliteter som gjør det utfordrende for idretten å bruke, som sosiale rom, kjøkken, tribune, toaletter og garderober.

En samlet Idrett på Askøy anbefaler «alternativ 1»

Forprosjektet har utarbeidet "alternativ 1" med kommunen og brukergruppene fra idretten. Prosjektgruppen besluttet å legge "alternativ 1" til grunn for prosjektet, fordi dette er ett alternativ som ivaretar funksjonene som er beskrevet i den opprinnelige bestillingen fra Askøy kommune. Det vil si at dette er utarbeidet med vedtaket i kommunestyret (4.4.2019) som utgangspunkt.

MIS er en hall med 40 års planlagt levetid som kan gjøre byggingen litt dyrere, men vil gjøre vedlikeholdsutgiftene lavere.

Dette er et forslag der idretten har fått påvirke, men som også er et kompromiss for en del av idrettene. I samtale med idrettens representanter i prosjektet har idrettsrådet fått myndighet til å anbefale alternativ 1, men aller helst alternativ 2.

Innstillingen og rapporten vi har sendt til politikerne kan du finne under dokumenter. Hele saken og saksdokumentene kan man finne få Askøy kommune sine nettsider.