idrettsglede1_FotoEirikFørde.jpg

Grimstadambassadører 2021

Grimstad Kommune har i stedet for hedersprisen - Delt ut priser til noen som gjennom året har væt gode grimstadambassadører. Dette er en pris som deles ut til noen som i løpet av året har utmerket seg og bidratt til å sette Grimstad på kartet. Her har idretten markert seg med tre stykk !

Kriteriene for å bli grimstadambassadør et at personene har oppnådd pallplassering i et nasjonalt eller internasjonalt mesterskap eller har oppnådd nasjonal eller internasjonal anerkjennelse for sitt kunstnerskap.

I år ble fem personer beæret med ambassadørutmerkelser.

– Det var i år mange gode innspill til prisvinnere i år, både innen ulike idrettsgrener og fra kulturlivet. Juryen vil bemerke at det er mange talentfulle innbyggere i Grimstad som på ulikt vis markerer seg og setter kommunen vår på kartet som gode grimstadambassadører.

Innen Idretten gikk utmerkelsene til:

 

Younne Murray: Fra Grimstad Kickboxingklubb. Med NM, sølv i worldcup, samt deltakelse i VM har Younne utmerket seg i sin idrett.

VM: Kickbokseren Yvonne Murray har representert Norge i VM. Foto: Anna Torp Kvasjord

Anine Linnea Keen: Fra Grimstad Funcinal Fitness Klubb i grenen vektløfting, func. fitness. Anine har imponert med NM-gull i vektløfting + VM-deltakelse i func.fitness, Sølv i VM World Cup Functional Fitness og kvalifiserte seg til Crossfit Games i USA (VM) i aldersgruppen 16-17år – som eneste fra Europa, der hun endte hun på en 11. plass.

Dyktig: Anine Linnea Keen Hansen har imponert ved flere anledninger i vektløfting. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Solfrid Koanda: verdensmester i støt, etter å ha vunnet EM-bronse i samme øvelse tidligere på året.

Sterk: Solfrid Koanda er utnevnt til grimstadambassadør. Foto: Skjermdump fra International Weightlifting Federation

Fra før er det kjent at FK Jerv vant kulturprisen i opprykks- og jubileumsåret 2021. (artikkel fra Gat)